Theorie

Theorie-examen :

Het theorie-examen (vanaf 1 november 2019)  bestaat uit 3 onderdelen:

Gevaarherkenning: 25 vragen, waarvan er 13 goed moeten zijn

Verkeersregels (kennis): 12 vragen, waarvan er 10 goed moeten zijn

Verkeersinzicht (Kennisplus): 28 vragen, waarvan er 25 goed moeten zijn

 

Bij het onderdeel “Verkeersregels” moet je de feitelijke verkeersregels kunnen benoemen en herkennen. Dit wordt door het CBR ook wel “kennis” genoemd. Bij het onderdeel “Verkeersinzicht” gaat het om het kunnen tonen van een gevoel voor verkeersinzicht. Dit wordt door het CBR “kennisplus” genoemd.

 

Op de site van het CBR vind je alle informatie die je nodig hebt over  de theorie en het theorie-examen. Bekijk de filmpjes en lees de informatie goed, zodat je vol vertrouwen het examen kan gaan maken.

Theorie-examen met verlengde duur

Kandidaten kunnen eventueel voor het theorie-examen van auto, motor en bromfiets gebruik maken van een verlengd theorie-examen.

Tijdens dit examen krijgen zij 15 minuten extra tijd om de kennisvragen te beantwoorden.

De extra tijd geldt niet in het examenonderdeel gevaarherkenning.

Het verlengde verlengd theorie-examen wordt aangeboden vooral aan kandidaten die gebaat zijn bij wat meer leestijd. Bijvoorbeeld personen die licht dyslectisch zijn of meer moeite hebben te lezen.

Dit theorie-examen met extra tijd kost € 45,50.

Als je een dyslexieverklaring hebt, kan je de meerprijs (€ 11,00) van dit examen terugkrijgen. Kijk op de site van het CBR hoe je dit moet doen.

Boeken

Bij Dorine kan je de nieuwste theorieboeken en oefenboeken kopen.

Probeer zo snel mogelijk met je theorie te beginnen, dan weet je des te meer tijdens de praktijklessen!

I Theorie is een digitale opleiding, ingedeeld in 25 CBR hoofdstukken. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een interactieve toets. Daarnaast heb je 50 theorie-examens, gevaarherkenningsvragen en praktijkinstructie.

Dit pakket kost normaal €  49,00 incl. btw. Nu voor slechts €  39,00 !

 

Vind je het prettig om ook beeld te hebben bij je theorie dan is 3dtheorie iets voor jou!

Met animatiebeelden wordt de theorie extra duidelijk uitgelegd. Je kunt de tekst meelezen, luisteren en filmpjes kijken tegelijkertijd. Alles in korte items verwerkt.

Zeer geschikt voor mensen die wat meer moeite hebben met lezen, b.v. dyslexie.

Het uitgebreide pakket is 4 maanden geldig en  bestaat uit Theorie en Praktijkbegeleiding, Oefenexamens en 3D voorrangsituaties. Voldoende tijd en heel veel informatie om je de theorie op een leuke manier machtig te maken!

Het pakket kost  €  49,95 incl. btw.